Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2018/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.02.2018 - Само за една седмица горските инспектори от 16-те РДГ са извършили 3 400 проверки

Общо 3400 проверки за спазване на разпоредбите на Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за рибарството и аквакултурите и други, са извършили през изминалата седмица служители от регионалните дирекции по горите (РДГ) в цялата страна. Общо 191 акта са съставени за установени административни нарушения.

Най-често срещаните нарушения на Закона за горите са транспортиране, придобиване, съхраняване и преработване на немаркирана дървесина и непридружена с превозен билет; нефункциониращи системи за видеонаблюдение в обекти, в които постъпва, преработва се или от които се експедира дървесина; транспортиране на дървесина с моторни превозни средства без монтирани  GPS устройства.

Спряна е сечта в 6 обекта за добив на дървесина на територията на РДГ– Велико Търново, частна и държавна собственост.

8 акта на лица, ловували с нередовни документи, са съставени за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча.

Проверките на служителите от РДГ, ангажирани с контрол в горските територии, продължават. Провеждат се и съвместни проверки с инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.