Информация за ГСП може да намерите на страницата на ИАГ -> Регистри -> Горскостопански планове

НачалоНовини 2021/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.02.2021 - Децата от Малко Търново засаждат дървесни видове с помощта на ДПП „Странджа“

30 дръвчета засадиха  помощта  на Дирекцията на Природен парк „Странджа“ децата от Детска градина „Юрий Гагарин“ – Малко Търново. Подробни инструкции как да засеят и отгледат първото си дърво, а и как и къде да го засадят, след една година малчуганите получиха от директора на ДПП „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова. Преди това тя разказа и показа на малчуганите разликата между иглолистни и широколистни  дървета и с какво дърветата са безценни за нас. Когато фиданките пораснат и бъдат готови ще бъдат засадени в двора на детското заведение в Малко Търново.

Засаждането на дърво е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанието, добито по този нагледен и „изследователски“ начин, се запечатва ярко и трайно в съзнанието на децата. 

И за учителите и специалистите от Изпълнителната агенция по горите е по-лесно да предадат важни знания на децата, онагледявайки ги със засаждането – знания за въздуха и кислорода, за животинския свят, за почвите, за сезоните, за градовете и градската среда, за енергията и други.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност