Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2021/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.11.2021 - След европейската награда за забележителни достижения в опазването на вековните гори в България, получихме и родно признание

Инициативата за опазването на горите във фаза на старост беше наградена в категорията „Най-успешна кампания“ на десетите годишни награди на Българска фондация биоразнообразие. Наградата прие инж. Филип Ковашки, зам. изпълнителен директор на Агенцията по горите. 

От 2016 г., когато стартира кампанията до момента площта на горите във фаза на старост в държавните горски територии, определени със заповед на министъра на земеделието, храните и горите, е 111 000 ха.

Кампанията е пример за съвместни действия и усилия на Министерство на земеделието, храните и горите, Изпълнителна агенция по горите, природозащитни организации - WWF, Асоциацията на природните паркове, Сдружение "Балкани", българските учени и горска администрация.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност