Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2022/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

10.10.2022 - Горски служители в гонки с бракониери в Ловешко

Три автомобила и три каруци, натоварени с незаконна дървесина са задържани след акции на екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите Стара Загора и Велико Търново, съвместно със служители на горски стопанства в региона. Проверки са извършени в  землищата на селата Кирчево, Добревци, Койнаре, Мала Желязна, Лисец и Славяново. На нарушителите са съставени 5  акта по Закона за горите.

Само за последните пет дни служители на РДГ Стара Загора и РДГ Велико Търново са извършили повече от 550 проверки. Съставени са 23 констативни протокола и 18 акта за извършени нарушения, като са задържани превозни средства и дървесина. 

Контролните органи са засекли и два автомобила, натоварени с дървесина, които не са се подчинили на звуковите сигнали и са успели да избягат. При преследването, бракониерските джипове са развили висока скорост, включително и в населени места. За да избегнат пътнотранспортно произшествие, проверяващите са прекратили преследването като номерата на автомобилите са предадени на органите на МВР. 

Гонките с бракониери са почти ежедневие за горските инспектори, които често рискуват здравето и живота си. 

Проверките на горските служители в районите с висока концентрация на нарушения в страната продължават.

Изпълнителна агенция по горите се обръща отново с призив към гражданите: Когато купувате дърва за огрев, те трябва да са маркирани и придружени с превозен билет. Изисквайте да ви се предостави превозен билет, в който да са описани името и адреса на купувача, както и количеството на закупената дървесина!

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност