Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2022/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

17.10.2022 - Фестивал със стотици гости в полите на Беласица

На 16.10.2022 г. стотици гости от цяла България и чужбина, се събраха за да отбележат деветото издание на кестеновия празник. Вкусен, пъстър и неповторим, фестивалът представя българската идентичност, популяризира беласишките кестенови гори и община Петрич. Гостите усетиха духа и гостоприемството на Подгорието, вкусиха от кулинарните специалитети с кестени и традиционните местни гозби. Отрупаните шатри и великолепните изпълнения на местните фолклорни състави,  успяха да направят атмосферата на фестивала уникална. 

Директорът на Дирекция на Природен парк „Беласица“ инж. Добриел Радев приветства от сцената всички присъстващи. Официални гости на „Фестивал на кестена 2022 г.“ бяха народният представител Костадин Стойков, кмета на Община Петрич Димитър Бръчков, заместник-областният управител Слави Христов и кметът на село Коларово Величка Спасова. 

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на  Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.