Информация за ГСП може да намерите на страницата на ИАГ -> Регистри -> Горскостопански планове

НачалоНовини 2022/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.10.2022 - Семейството на горските педагози в Шумен се увеличава

Горски педагози от Шумен гостуваха на ДГ „Пчелица“. Към екипа на  ДПП "Шуменско плато" и СИДП, работещ за зеленото възпитание на децата, се присъединяват и експертите от РДГ-Шумен Нели Серафимова и Нели Димитрова. Заедно с децата и преподавателите от ДГ „Пчелица“ те преговориха основните правила за опазване на горите от пожари и замърсяване. По време на заниманието малчуганите имаха възможност да разпънат сами палатка, да поносят истинска туристическа раница и щеки.

Освен важните практически неща, които научиха, за да оцелеят в гората, децата имаха възможност да изработят сами и своя уникална горска картичка, която да подарят на мама и татко в края на деня.

"Работата ни с деца е изключително зареждаща и се надявам, че все повече родители и учители ще ни търсят, за да свикнат малчуганите да прекарват повече време сред природата, а не пред компютрите", коментира Нели Серафимова. Тя каза още, че скоро ще подготви нов урок за растенията, които се срещат в ПП "Шуменско плато", като занятието ще бъде насочено към по-големите ученици, но задължително информацията ще бъде поднесена по интересен и забавен начин.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност