Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2021/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.02.2021 - ИАГ засилва контрола и борбата с бракониерството

Само през последните два дни горските служители са предотвратили два случая на бракониерски лов

Екип на Изпълнителна агенция по горите предотврати нов случай на бракониерски лов. Нарушението е констатирано при обход на землището на с. Черни Осъм, община Троян.  Горските инспектори спрели за проверка лек автомобил с две лица. При направената инспекция на превозното средство, служителите намерили ловно нарезно оръжие, снабдено с оптика. Оръжието било извън калъф, сглобено и подготвено за ловуване с патрони. 

При проверката, проверяващите установили, че оръжието е незаконно и с изтрити номера, водачът на автомобила не притежава членска карта и ловен билет, а другото лице няма право на такива поради присъда. Автомобилът и оръжието на нарушителите са задържани. 

Незабавно са уведомени органите на МВР. По случая се води досъдебно производство. 

Само от началото на годината са установени шест нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча като три от тях са за отстрелян дивеч без разрешително за лов. 

Преди дни, Изпълнителна агенция по горите проведе работна среща със заинтересованите страни, на която бяха набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между институциите Прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча. 

Изпълнителна агенция по горите призовава при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112 с цел предприемане на своевременни действия от страна на контролните органи.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност