Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2021/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.09.2021 - Успех на всички преподаватели и студенти от Лесотехническия университет през новата академична година

Стотици преподаватели и студенти се събраха днес в двора на Университета, за да поставят началото на новата учебна година.  

Д-р инж. Александър Дунчев, изпълнителен директор на Агенцията по горите поздрави присъстващите и подчерта първостепенната роля на Лесотехническия университет в българските гори да работят квалифицирани, знаещи и можещи лесовъди. 

Той отправи призив към студентите да се обърнат към хората и обществото, да ги образоват и да ги накарат да искат по-високо качество на управлението на горите. "Само по този начин хората ще застанат зад нас и ще ни върнат на позициите, които сме загубили. Тогава и Вие ще бъдете уважавани като професионалисти. Това е пътят, който сме поели и се надявам и Вие да продължите", допълни инж. Дунчев. 

Днес, повече от 600 първокурсници прекрачват прага на ЛТУ. Младите хора, избрали специалността "горско стопанство" са 174.